Exit Magazin 2009

Dátum: 2015. október 12.

Repeta
Kiemelkedően kellemes hangulatú kerthelyiséggel megáldott hely, a Jóisten is könnyed családi ebédekre, délutáni ejtőzésekre teremtette a Jardinette-t.

Jardinette
Minden különösebb fölhajtás nélküli, de vállalható ételsort kínálnak, nem is túl terjengős, nem is túl szűk, jól eltalált ételsorból választhatunk. A profil főleg a háziasabb vonalra megy rá, erőlködés nélkül, bár van egy két kétes pont (valami szójás japán pirított tészta például, amit a szomszéd asztalnál csodálhattunk meg, és a látvány alapján sem volt különösebben hiteles alkotás).

A kacsamájpástétom laza textúrájú, mégis van tartása, kissé remegős-kocsonyás, zamatos alkotás, egyetlen hibája, hogy túlhűtve érkezik. Mellé nagyon jól megy a hecsedli, a kalács (ami püspökkenyérszerű, aszalt gyümölcsökkel készült) viszont túlzott édességével felborítja az ízek egyébként jól induló harmóniáját, és kellemetlenül geillé teszi az összhatást. A vargányaleves nem rossz, bár különösebb szót nem érdemel. Megesszük, de ugyanaz a pürésített gombából készült lé, amit a városban bárhol tudunk enni.

A borjúpaprikás kellemes (sűrű, középrövid, kissé túlzottan homogén szaft, omlós-puha hús, a kelleténél több és gyengébb minőségű paprika), a mellé adott sztrapacska kellemes szúrós íze jól játszik a paprikás alá. Mellé kitűnő, házi kovászos uborka, remek hőmérsékleten (az ötletért ezúton is a pincérnek jár köszönet, aki könnyedén meggyőzött bennünket, hogy uborkasaláta helyett inkább ezt.)

Az őzragu szintén átlagos, de finom. A boróka használata kicsit visszafogottabban javasolt, de egyébként nem érdemes rá panaszkodni. Nyilván valami komolyabb vadakra specializálódott helyen klasszisokkal jobb lenne, de ez sem rossz. A burgonyafánk könnyű, barátságos, ideális köret.

A kiszolgálás tulajdonképpen makulátlan. Fiatal, figyelmes pincért kapunk, aki olyan könnyed profizmussal intéz mindent (de tényleg mindent, a fogadástól a hamutál cseréjén keresztül a rendelés finom terelgetéséig), hogy hosszú idő óta először nem kérdéses a maximális pontszám. Ez most kizárólag Mihók Andrást illeti (legalábbis az ő neve áll a blokkon), de ahogy néztem, a többiek is jók lennének egy nyolcasra minimum.

Étel: 7
Kiszolgálás: 10
Ár/érték: 6

A teszt időpontja: 09.08.16.