Megkérdeztük a Jardinette séfét és Németh Antalt a november 16-i sörvacsora kapcsán

Dátum: 2017. október 16.

Ez már nem az első sörvacsora, ahol találkoznak a Jardinette kulináris ízei a különböző sörfőzdék sörkülönlegességeivel.
 A november 16-i sörvacsorán  „Charlie Firpo” és a Hedon Kézműves Sörfőzde lesz a vendég,

Mivel kápráztatjátok el a vendégeket? Mivel kezditek az estét?
-Egy látszólag egyszerű, de az ízek harmóniájában mégiscsak egy különlegességgel indulunk. Az igencsak népszerű Balatonvilágosi Pilseni típusú sörrel kezdünk, ami mellé egy levelestésztában sült hazai termelői sajtokat tálalunk.
Azért kezdünk a Balatonvilágosival, mert az a leghagyományosabb típus, ami a hazai fogyasztók számára is jól érthető pilseni típusú láger.

Ez önmagában is jól hangzik, de van még további 4 sör. Mi lesz a következő, amit a vacsoravendégek elfogyasztanak?
-Házi nyúlpástétom rockfortkrémmel töltött marinált körtével.  A fogásban megjelenő markáns ízeket szépen kíséri a friss komlós, de nem túlzóan karakteres Blond Ale-ünk.

Mi folytatás?
-Ez csak az estére való ráhangolódás volt. A főétel a Helmut búzasör mellé tálalt grillezett édesburgonyatallérok zöldséges üvegtésztával. Azért esett erre a választás, mert jól harmonizál a búza sörök frissessége észteres citrusossága.

Lehet ezt még fokozni?
-A Hedon legnépszerűbb sörét a Charlie Firpot (APA) egy stílusban és ízben hozzá illő Hagymás babbal tálaljuk, amihez marhasültet és ropogós malac chipset tálalunk, hisz a sör nevében szereplő karakter kedvenc étele is a hagymás bab volt, de egyébként is a sör ízvilágához remekül passzol a babos hagymás marhasült és malac chipsz.
Ezzel nincs még vége. Mivel koronázzátok meg a sörvacsorát?
-A Napalm chilis sör adta kézenfekvő ötletet a Chilis, csokoládés kávé moussehoz. Ezzel kényeztetjük el a vendégeket a záró fogásban. A chilis volta ellenére a Napalm sörünket önmagában is desszertsörként szoktuk definiálni – mondja Németh Antal – , mert karamelles testes karaktere és kellemes édessége külön fogásnak is értelmezhető és szépen ellenpontozza a paprikás enyhén csípős ízeket.

Még ugyan van 2 hét az eseményig, ám a menüsor ismeretében hamar betelik az este. Hány főt tudtok fogadni erre az estére?

-A befogadóképességünk korlátozott, maximum 70 főt tudunk megörvendeztetni ezzel a különleges lehetőséggel, ahol nemcsak az ízpárosításokat élvezhetik a vendégek, hanem a Hedon sörmesterével személyesen is találkozhatnak, aki az est folyamán mesél a sörökről, az álomból lett valóságról, a szenvedélyről, amiből a Hedon sörök megszülettek.