Pálmaolaj böjt

Dátum: 2018. március 7.
Pálmaolaj böjt

Csatlakozz te is, mondj nemet a pálmaolajra!
Mit kell tenned? Egy hónapig ne vásárolj olyan terméket ami pálmaolaj felhasználásával készült, és ne egyél olyan helyeken ahol pálmaolajat használnak.


Mi a baj a pálmaolajjal?
Az olajpálma csak trópusi éghajlaton nő, emiatt termesztik olyan országokban, ahol az esőerdők is megtalálhatók. Nagy terméshozamú növény, emiatt gyorsan és olcsón lehet belőle növényi olajat előállítani. Az újabb és újabb olajpálma ültetvényeknek hely kell, amit az esőerdők és más területek felégetésével érnek el. Az esőerdőket nevezhetjük a “Föld tüdejének” is, mivel jelentős oxigénforrásnak számítanak. 2015-ben az égetések következtében több mint 2 milliárd tonna CO2 és egyéb üvegházhatású gáz került a légkörbe. Ez annyi ÜHG, mintha 26367-szer elautóznánk a Naphoz és vissza.

Játssz: Posztolj egy képet facebookra vagy instára #pálmaolajböjt taggel arról a termékről amit egy másik, pálmaolaj tartalmú helyett vettél, vagy egy ételről, amit egy minősített Fenntartatható Vendéglátóhelyen ettél, hiszen ott biztos nem használnak pálmaolajat. Így részt veszel a sorsolásban, ahol akár egy két személyes pálmaolajmentes vacsorát is nyerhetsz.