Történetünk

Kezdjük a névvel! Sokan azt gondolják, francia étterem vagyunk. Nem! A név csupán a gyönyörű kertre utal (jardin, ejtstd: zsárden, franciául kertet jelent), mely megihlette a vendéglő tulajdonosait az elmúlt 150 évben. Így minket is. Mintha azt mondanánk: Kertecske.

A Jardinette kevese azoknak a budapesti éttermeknek, melyek tradicionális magyar konyhát visznek. Mintha kicsit megfeledkeztünk volna a magyar ételekről. Mi semmiképp! Mindezt persze jól áttekinthető, állandó tradicionális étlappal és 2-3 hetente változó, mindig a szezonális alapanyagokat tükröző Séf ajánlattal tesszük. Nálunk a gulyás pont olyan állagú és ízű, mint lennie kell, most éppen termelőtől vásárolt bivalyhúsból készül.

A jelenlegi Jardinette helyén egykor a Szürke Csacsi nevű vendéglő állt, a Németvölgyi út minden sarkán pedig más vendéglők.

Jardinette kerthelyiség étterem Buda. Céges rendezvény, családi események
Ezt a képet a Vendéglátóipari Múzeumban a 100 éves előd étterem relikviái között találtuk.

A Szürke Csacsit a múlt század fordulóján alapították. Története izgalmas és érdekes: akkoriban szürke csacsikkal hordták a Duna vizet fel a Svábhegyre. A vizet a csacsik két oldalára helyezett puttonyokba töltötték. Innen ered a vendéglő elnevezése

Ebből a helyből teremtett az új tulajdonos, Dr Kálmán Péter 2001-ben – saját elmondása szerint – egy olyan helyet, ahol nemcsak a cégtáblán szereplő név, hanem az egész hangulat miatt is a kert, a napfény, a virágzás, az öröm érzete a hangsúlyos.

A jó vendéglátás szerinte a gondoskodás, az otthon, a barátság, a széptevés, az öröm és a mámor világa; test és lélek harmóniája.

Dr. Kálmán Péter ötven évet töltött a magyar vendéglátásban, számos nagy hírű és nevű éttermet vezetett, többek között a Kis Royalt, mely Buda egyik igen kedvelt belső kerttel rendelkező vendéglője volt a legelőkelőbb külföldi vendégek számára is.

A hetvenes években a Palace Szállót vezette, később több mint húsz éven át a Hotel Olympia igazgatója volt. Ezt követően fedezte fel a Jardinette elődjét a Németvölgyi úton, mely felújításra és átalakításra szorult. 2001 őszén, a felújítás után megnyílt a Jardinette.

Ma a Jardinette-et legidősebb fia, Kálmán Zoltán irányítja, aki a multik világát hagyta ott azért, hogy a családi éttermet kicsit saját arcára formálja, de mindenképp a mai kor kihívásaihoz alakítsa. Édesapja pedig ötleteivel, és bölcs világlátásával segíti munkáját.